Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ για τον θάνατο του Χρήστου Τσακανίκα


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι συνάδελφοι Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες, που υπηρετούμε στη Δασική Υπηρεσία, .....εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπητού φίλου, συναδέλφου και συναγωνιστή, Δασολόγου, Χρήστου Τσακανίκα, που έφυγε από κοντά μας.

Ο εκλιπών έδωσε με αυτοσεβασμό, γενναιότητα και καρτερικότητα την τελευταία του μάχη με την επάρατη νόσο και η απώλεια του μας γεμίζει λύπη και πόνο.

Με αυτά τα συναισθήματα, εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του, τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια όλης της δασικής οικογένειας και ιδιαίτερα όσων από εμάς τον γνωρίσαμε σαν άνθρωπο, σαν δημοκράτη συνδικαλιστή αλλά και σαν καλό συνάδελφο.

Οφείλουμε αυτή την ύστατη στιγμή να αναφερθούμε στο ήθος που τον χαρακτήριζε, στην πραότητα και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και στο δημοκρατικό παράδειγμα ζωής που άφησε ο Χρήστος, σαν παρακαταθήκη, στους νεότερους συναδέλφους του.

Οφείλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στο γόνιμο και έντιμο υπηρεσιακό του βίο, στην αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε στις σχέσεις του με τους συναδέλφους και τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα υπηρεσιακής ευθύνης που κατέλαβε και βεβαίως, στους συνεχείς προσωπικούς αγώνες που έδωσε με ανιδιοτέλεια σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Χρήστος αγωνίστηκε δημοκρατικά σε όλο τον Υπηρεσιακό του βίο από την πρώτη γραμμή, για τους σκοπούς της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, συμμετέχοντας σε νευραλγικές θέσεις στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Αγωνίστηκε για την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των εργαζομένων στη Δασική Υπηρεσία, ανεξάρτητα από τον κλάδο και τα καθήκοντα τους και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την ενότητά τους, ιδρύοντας το Σωματείο των Δασικών Υπαλλήλων.

Αποχαιρετούμε σήμερα με οδύνη ένα εκλεκτό συνάδελφο και φίλο, με τον οποίο η μοίρα το έφερε να έχουμε κοινή συνδικαλιστική και υπηρεσιακή διαδρομή μέσα από την οποία γνωριστήκαμε σε ανθρώπινο επίπεδο και αντιληφθήκαμε την οξυδέρκεια, τους καλούς του τρόπους, τις επιστημονικές του αρετές και τον σύγχρονο τρόπο σκέψης του.

Αποχαιρετάμε ένα άνθρωπο που τον χαρακτήριζε η ζωντάνια και η αγάπη του για τη ζωή, ο οποίος μέχρι και την τελευταία του στιγμή και παρά τις δυσκολίες της ασθένειας του συνέχιζε να απασχολείται γόνιμα και δημιουργικά, δίνοντας μας το καλύτερο παράδειγμα ζωής.

Έναν άνθρωπό που δεν έδειξε ίχνος εγωισμού και αλαζονείας.

Ο Χρήστος στην καθημερινότητά του ήταν προσιτός, φιλικός και καλοσυνάτος. Είχε βαθιά συναίσθηση του δικαίου και της τιμής. Πάντα όπως λέμε ήταν με τον «καλό του λόγο» που τον εξέφραζε για τον καθένα συνάδελφο ή φίλο με τον οποίο συζητούσε ή συνεργαζόταν.

Όλη του η διαδρομή στην Υπηρεσία μας ήταν εξαιρετική. Γνώρισε και απέκτησε σημαντικούς και καλούς φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες που εκτίμησαν τον τρόπο συμπεριφοράς του και συνέχισαν να τον αγαπούν και να τον τιμούν και μετά τη συνταξιοδότησή του.

Για το δασικό κόσμο, αυτή την μικρή επιστημονική και διοικητική οικογένεια,  η απώλεια του εκλεκτού μέλους της, του συναδέλφου Χρήστου Τσακανίκα, είναι σημαντική και έρχεται να μας θυμίσει την ματαιότητα και την πρόσκαιρη διάρκεια αυτής της ζωής και συνεπώς να υπενθυμίσει στον καθένα μας τις διαχρονικές αξίες, της κατάκτησης της γνώσης, της πολιτισμένης συμπεριφοράς και του ήθους, που πρέπει να υπηρετούμε και να μας διακρίνουν στην καθημερινότητά μας.

Αντίο φίλε Χρήστο … Ευχόμαστε το ταξίδι σου να είναι ταξίδι στα πράσινα δάση και στις ομορφιές της φύσης που ονειρεύτηκες. 

Είμαστε σίγουροι ότι εκεί θα συναντήσεις τους αξιόλογους συναδέλφους που έφυγαν νωρίτερα από εσένα και τίμησαν το Δασικό Χώρο και την επιστήμη μας, αποτελώντας πρότυπα επιστημονικής γνώσης και κοινωνικής συμπεριφοράς για τους νεότερους δασολόγους που συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον Τομέα των Δασών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου